Pensjonat Topaz / Karpacz

Pensjonat Topaz / Karpacz

Postprzez K, » Cz wrz 17, 2009 7:00 pm

Nie polecam! Zdjęcia na stronie www, a rzeczywistość to inna bajka. Udostępniono nam pokój z rozbebeszonym łóżkiem, w którym przed chwilą ktoś jeszcze spał, 2-centymetrową warstwą kurzu, lepiącym się stołem i koszem pełnym śmieci. W pokoju nie ma nawet szafy -tę funkcję pełni hak na drzwiach wejściowych z plastikowym wieszakiem i to wszystko na 2 osoby za 55 zł/noc za osobę. Tłumaczono się nam, że za wcześnie przyjechaliśmy mimo że wcześniej ustaliliśmy godzinę przyjazdu. Sprzątanie pokoju ograniczyło się jedynie do zmiany pościeli i opróżnienia kosza. Większość pokoi posiada balkony - w rzeczywistości jest to jeden wielki balkon dookoła budynku, na który jest wyjście dla wszystkich tylko z korytarza, a my w pokoju mamy okno, z którego możemy sobie na ten balkon powyglądać. Koło domu nie ma żadnego parkingu mimo,że na stronie zapewniają, że jest i to na 12 samochodów - parkuje się na drodze dojazdowej do sąsiednich posesji albo koło trwającej w najlepsze budowy. Na nasz sprzeciw pani zaproponowała parking u sąsiada za 3 zł/godz..
K,

Re: Pensjonat Topaz / Karpacz

Postprzez Ludmila » Śr wrz 23, 2009 1:54 pm

Kompletnie nie zgadzam sie.Bylismy w tym pensjonacie w sierpniu.Bardzo mila wlascicielka,mila obsluga.jedzonko poprostu SUPER.Napewno jeszcze tam wroczymy.
Ludmila

Postprzez tomifix » So paź 10, 2009 10:38 pm

TOPAZ pensjonat to chyba zbyt duże słowa, ja bym to porównał do naszych polskich kolei syf syf syf każdy wie jak to wyglada. Temu "pensjonatowi" przydał by sie kapitalny remont i to na wczoraj. Jak można przyjmować gości w takich warunkach!! Zdjęcia zamieszczone na strone wymagają dużej aktualizacjii lub podpisu: zdjęcia wykonane 5 lat wstecz i większość przedmiotów uległy dużemu zniszczeniu! Parking też miał być no i był na drodze 30 metrów od posesli. Omijajcie TOPAZA szerokim łukiem jeśli nie chcecie się rozczarować i psuć sobie pobytu na wczasach.
tomifix

Postprzez gosc » N sty 17, 2010 11:05 am

zgadzam sie całkowicie bylismy z żona w "pensjonacie"na poczatku wrzesnie i ogólny bałagan i syf a panie w kuchni bez odpowiedniego stroju a ja znalazłem nawet włos w jedzeniu!! :(
ze strony włascicielki całkowita olewka odradzamy wszystkim !!
gosc

Postprzez Ag-pa » Pn sty 18, 2010 3:29 pm

Wróciłam dzisiaj z Karpacza...wszystko fajnie super itd
Pensjonat koszmar...nie dostaliśmy pokoju który nam obiecano!
Jakiś brudny obskurny i z zimnymi grzejnikami!\I za to 60zł za dobe od osoby???haha
Właścicielka zmusiła nas do zapłaty za śniadanie!!!
Brak parkingu, no moze na 4 auta a nie na 12 jak było napisane!

Wybór należy do Was!!!
Ag-pa

Postprzez Gość » So sty 23, 2010 3:04 pm

tqertyqerytyrtrtytrtyrty
Gość

Postprzez Gość » So sty 23, 2010 3:05 pm

jhnsg,.fdasadsafsadfsadfsdf
Gość

Postprzez ade » Pn lut 01, 2010 10:13 pm

Żenada. w pokojach zimno, właścicielka o wszystko miała problem. doszło nawet do tego, że przyczepiła się, że wraz z mężem ładujemy telefony! Bo przeciez ona musi płacić za prąd. w cenie 60 zł. od osoby, chyba mogę raz na 7 dni naładować telefon i wysuszyć włosy? :| pokoje piękne... ale na zdjęciach. w rzeczywistości odpadająca, pożółknięta tapeta, zimne grzejniki i woda... w pokoju smród i kurz!
NIE POLECAM!
ade

Postprzez turystka » Pn lut 22, 2010 7:14 am

Nie polecam, kilka dni temu miałam tą przyjemnosc spędzic tam jedną dobę!!!!!brudno, chłodno, ciasno, oszczędność światła. Dominował kurz, łózka stare skrzypiące.60 zł za dobę ze śniadaniem, o które trzeba było sie upomnieć, bo zapomniano dla nas naszykowac:) A jak juz podano to jakoś i ilość tylko mozna sobie wyobrazic. Dodatkowo "parking" płatny za dobe 10 zł. To porażka ani wyjechac z parkingu, ani wjechac, bo obok budowa :) Ogólnie zatrzymano sie w czasach komuny!!!!
Zdecydowanie odradzam.
turystka

Postprzez Turyści » Pn lut 22, 2010 3:41 pm

Własnie wrocilismy z Karpacza. Musze niestety zgodzic sie z wiekszocia osob wypowiadanych sie na forum. Pensjonat nie jest godny polecenia. W prawdzie ja nie moge narzekac na swoj pokoj, ale co do lazienki to mam pewne zastrzezenia. Plastikowe wieszaki na reczniki - oczywiscie po zawieszeniu recznika wyladowal on na podlodze. Zaslona pod prysznicem prawie by mnie po glowie zdzielila, a sluchawka od prysznica trzymala sie chyba tylko na slowo honoru. Pokoje dosyc ladnie wystronoje (wynajelismy razem okolo 6) ale zdecydowanie za zimno. Na zglaszanie problemow z ogrzewaniem odpowiedz byla taka, ze mezczyzni nie wywiazuja sie z obowiazku ogrzewania kobiet (smieszne, ale do czasu). Jezeli chodzi o jedzenie to calkiem smaczne, ale porcje wyliczone chyba jak na dzieci. Za te pieniadze 65zl od osoby wydaje mi się ze przynajmniej zupy powinno byc tyle ile jest osob - a zabraklo i niestety nie było, skad wziac wiecej, także po dniu spedzonym na stoku najlepiej udac sie do knajpy!
Turyści

Postprzez Gość » Wt lut 23, 2010 11:23 am

NIE POLECAM !!! Pani nieprzyjemna i zostaliśmy potraktowani jak rozwydrzone dzieciaki z koloni którym zakazuje się wszystkiego oraz o wszystkim poucza... nie wolno używać czajnika (byliśmy w lutym więc wieczorem herbaty by się można napić po calodziennym pobycie na stoku czy też po spacerach ... do kuchni Pani nie wpuszcza bo oni przestrzegają jakiś przepisów czy coś(?)), laptopa, suszarki ... należy wycierać buty przy wejściu ... nie wolno palić w pokojach i inne kwiatki z których dorosli ludzie zdają sobie sprawę.
Kiedy zakomunikowałem iż mam swój czajnik oraz laptopa Pani powiedziała że za parkingu się płaci (?) 10zł za dobę. Zaznaczyć należy iż parking w jej rozumeniu to postój na ulicy!!! Chciała raczej sobie odbić ten rachunek za prąd ("nie wiem czy Pan wie jak ten prąd ostatnio podrożał") jaki jej nabiję przez te pare godzin kiedy będę w pokoju.
Pokój też inaczej wyglądał na zdjęciach, a ponoć wszystkie są takie same.
Łóżko to ogólnie porażka ... musiałem z narzeczoną spać na jednej stronie :D bo druga składała się z 3 małych materacy które były straaasznie niewygodne (łączenia między materacami) i po leżeniu na nich nawet paru minut doskwierały plecy i nogi.
Łazienka też nas niemiło zaskoczyła posiadając okno pod prysznicem ... sąsiedzi mają rozrywkę ... nie żebym był wstydliwy ale może to niektórym przeszkadzac. Mydło w płynie skończyło się pierwszego dnia wieczorem.

Jedyny plus to poczucie humoru Pani na koniec ... "Do zobaczenia ponownie" ... JASNE :D
Gość

Postprzez A....a » Pt kwi 02, 2010 8:37 am

Nie polecamy!!! Wielkopolsko omijaj pensjonat TOPAZ i to szerokim łukiem, w internecie wszystko jest "podkolorowane". W pokojach zimno-kąpiel w zimnej wodzie i to zimą to niezbyt przyjemna sprawa, czajników brak a napić się to można tylko wody mineralnej i to swojej. Rozgrzac się można ale tylko czystą % i ciepłym kocem, jeżeli oczywiście masz swój. Śniadanie monotonne codzień to samo i to w małej ilości. Ogólnie kicha :twisted: Jeżeli jeszcze raz odwiedzimy Karpacz to napewno nie pensjonat Topaz!!!
A....a

Postprzez schewanee » Cz kwi 08, 2010 11:02 am

nie zgadzam sie z opiniami wczoraj wyjechaliśmy z karpacza ... pojawiła sie nowa obsługa ... jest sympatycznie, p[k[je dokładnie posprzątane , pościel świeża i pachnąca... na życzenie gorąca herbata do pokoju.... kuchnia achhh.... jedzenia zróżnicowane... smaczne i dużoooo.... osobiście polecam.... ja będę wracać...
schewanee

Postprzez goście » So maja 01, 2010 10:14 am

:D witamy! spędziliśmy Wielkanoc w topazie no ludzie takiego śniadania sie nie spodziewałem dużo dużo i pysznie... nie wiem czym kierowane są poprzednie opinie ale z tego co slyszałem to chodzi o poprzednich właścicieli... jest sympatycznie i miło . jedzenie na czas i pod dostatkiem prawdziwe domowe żarło. pokoje schludne i czyste. nie wiem skąd takie złe recenzje nam sie podobało zresztą przedłużyliśmy pobyt .. naprawdę warto było tu być...
goście

Postprzez dzej » Śr cze 30, 2010 6:08 pm

Ja nie polecam tego pensjonatu. Jak weszlismy do pokoju to popostu... brak słów rozpłakałam sie i uciekalismy gdzie pieprz rośnie.. dzieki dobrym ludziom mielsimy dach nad głową bo inaczej.. musielisbysmy warcac do domku.
dzej

Następna strona

Powrót do Pensjonaty/Wille